Відповідь:
Покрокове пояснення:
1)
+
додамо обидва рівняння системи
2x+3x+y-y=11+9
5x+0=20
5x=20
x=20:5
x=4
Підставимо у перше рівняння системи замість змінної х число 4
2х+у=11
2*4+у=11
8+у=11
у=11-8
у=3
![\left \{ {{x=4} \atop {y=3}} \right. \left \{ {{x=4} \atop {y=3}} \right.](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cleft%20%5C%7B%20%7B%7Bx%3D4%7D%20%5Catop%20%7By%3D3%7D%7D%20%5Cright.)
2)
+
додамо обидва рівняння системи
5x+7x-2y+2y=6+6
12x+0=12
12x=12
x=12:12
x=1
Підставимо у друге рівняння системи замість змінної х число 1
7х+2у=6
7*1+2у=6
7+2у=6
2у=6-7
2у= - 1
у= - 1:2
у= ![-\frac{1}{2} -\frac{1}{2}](https://tex.z-dn.net/?f=-%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D)
у= - 0,5
![\left \{ {{x=1} \atop {y=-\frac{1}{2} =-0,5}} \right. \left \{ {{x=1} \atop {y=-\frac{1}{2} =-0,5}} \right.](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cleft%20%5C%7B%20%7B%7Bx%3D1%7D%20%5Catop%20%7By%3D-%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D%20%3D-0%2C5%7D%7D%20%5Cright.)